Un avion F/A-18 Super Hornet a căzut în Marea Mediterană. Aeronava americană opera de pe portavionul USS Harry S. Truman

F/A-18 Super Hornet, pe puntea portavionului american USS Harry S. Truman, într-o misiune în Mediterană în 2016. Foto: U.S. Navy
F/A-18 Super Hornet, pe puntea portavionului american USS Harry S. Truman, într-o misiune în Mediterană în 2016. Foto: U.S. Navy

O aeronavă de luptă F/A-18 Super Hornet îmbarcată pe portavionul USS Harry S. Truman (CVN 75) al Marinei SUA a căzut de la bordul navei din cauza condițiilor meteorologice care s-au înrăutățit imprevizibil.

Incidentul a avut pe 8 iulie, în Marea Mediterană, în timp ce portavionul efectua operațiuni specifice  de reaprovizionare cu apă potabilă.

Serviciul de presă al US Navy a informat că în urma evenimentului nu există alte victime în afara unui militar rănit ușor, în prezent în stare stabilă, dar și că nu pot fi furnizate prea multe informații întrucât incidentului este în curs de investigare.

Din acest motiv, nu au putut fi obținute informații privind locul exact în care opera nava în momentul accidentului sau ce alte nave au fost implicate în manevra de reaprovizionare pe mare, însă ultima poziție cunoscută a portavionului a fost pe 7 iulie, când se afla în Marea Ionică.

Potrivit mai multor surse media, avionul ar fi fost proiectat peste bord de o rafală puternică de vânt, ceea ce ar presupune ca aparatul nu a fost corect ancorat de puntea navei.

Gruparea navală de sprijin a portavionului USS Harry S. Truman se află în prezent dislocat în zona europeană, după ce a intrat în Marea Mediterană în decembrie 2021 pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la acumularea de trupe și echipamente militare ruse de-a lungul graniței cu Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel