Un avion F-16 al forţelor aeriene belgiene s-a prăbuşit (Foto/Video). Incidentul a avut loc pe un aerodrom militar din Olanda

S.I. Catalin / 01 iul 2021 / 14:56

Un avion de luptă F-16 al forţelor aeriene ale Belgiei s-a prăbuşit peste o clădire pe un aerodrom militar din Olanda cu puţin timp înainte de decolare, rănind două persoane, au informat joi Forţele Aeriene olandeze, relatează dpa. Pilotul a reuşit să iasă în siguranţă din avion, a anunţat armata pe Twitter.

Potrivit mass-mediei olandeze, avionul a întâmpinat probleme în timpul decolării, iar pilotul a trebuit să folosească manevra de catapultare.

"Joi dimineață a avut loc un incident cu un avion de vânătoare F-16 la baza aeriană Leeuwarden", a confirmat Forțele Aeriane Olandeze. 

Cauza accidentului nu se cunoaşte încă. Martori oculari au relatat că aeronava era cuprinsă de flăcări când s-a izbit de clădire, cu puţin timp înainte de decolare.

Însă, conform Forţelor Aeriene olandeze, 'nu a existat niciun incendiu şi nicio explozie'. Aeronava staţiona pe aerodromul militar din Leeuwarden. Avioane F-16 erau programate să fie transferate joi la o altă bază militară din Olanda. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy