Un avion F-16 al Forţelor aeriene belgiene s-a prăbușit în Franța (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion F-16 belgian s-a prăbușit în apropiere de Pluvigner (Bretania), în vestul Franței. Aeronava era una cu dublă comandă, iar din primele informaţii, cei doi piloţi care se aflau la bordul aparatului de zbor au reuşit să se catapulteze.

Presa franceză a precizat inițial ca unul dintre piloţi ar fi decedat, dar acest lucru nu a fost confirmat. S-ar putea să fi fost rănit.

Ziarul De Standaard a aflat de la Ministerul belgian al Apărării că cei doi piloți au reuşit să se catapulteze. Un pilot ar fin nevătămat, celălalt este încă agățat de o linie de înaltă tensiune cu parașuta. Starea de sănătate a celui de-al doilea pilot nu este confirmată până la această ora. Avionul zbura din Belgia spre o bază aeriană navală din Franța, când s-a prăbuşit între orașele Pluvigner și Landaul, în Britanny, potrivit unor declarații ale autorităţilor din zonă, precizează AFP.

„Aeronava a decolat din localitatea Florennes, din Belgia, şi se îndrepta către baza aeronautică navală Lann-Bihoué, din Morbihan", au transmis oficialii într-un comunicat, preluat de Le Figaro.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului belgian al Aparii, Olivier Severin, a declarat pentru La Libre că o echipă a Direcției pentru siguranță a aviației , un serviciu al armatei care se ocupă de siguranța aeriană, se îndreaptă spre locul accidentului.

Se spune că avionul s-a prăbușit la cincizeci de metri de o casă, relatează presa franceză. Ziarul local Le Telegramme a prezentat imagini cu pilotul atârnat de o linie de înaltă tensiune, fum negru și flăcări care se ridicau din zonă în care avionul F-16 belgian s-a prăbuşit, dar și imagini cu o casă despre care a spus că a fost avariată înainte ca aparatul de zbor să lovească pământul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel