Un avion de vânătoare ucrainean a doborât o rachetă care zbura deasupra regiunii Cernăuți

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

În regiunea Cernăuți, un avion de vânătoare al Forțelor Aeriene ucrainene a doborât o rachetă de croazieră

Comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene a raportat distrugerea unei rachete de croazieră rusești în regiunea Cernăuți. Raportul precizează că racheta a fost doborâtă de un avion al Forțelor Aeriene Ucrainene.

Potrivit șefului Administrației Militare Cernăuți, Serghei Osaciuk, racheta care zbura deasupra Bucovinei a fost doborâtă de un avion de vânătoare.

Oficialul a îndemnat bucovinenii să nu ignore sirena și să se ascundă în adăposturi.  

Este primul caz de interceptare a unei rachete rusești pe cerul regiunii Cernăuți. Racheta a fost doborâtă deasupra comunei Vikno, raionul Cernăuți, potrivit agenției de presă cernăuțene BucPress.

Comentariul autorului: Zona în care a fost interceptată racheta este la aproximativ 60 de km de granița cu România. Probabil, ținta era în regiunea Transcarpatia, unde la începutul lunii mai a fost lovită o stație electrică de mare putere a căilor ferate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel