Un avion de vânătoare rusesc de tip Su-30 s-a prăbușit în Regiunea Kaliningrad. Membrii echipajului și-au pierdut viața 

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 12.08.2023, un avion de vânătoare Su-30 s-a prăbușit în timpul efectuării unui zbor de antrenament în Regiunea Kaliningrad.

,,Pe 12 august, în timp ce efectua un zbor de antrenament în Regiunea Kaliningrad, un avion de vânătoare de tip Su-30 s-a prăbușit într-o zonă nelocuită”, se arată într-un comunicat de presă al Regiunii Militare Vest, preluat de agenția Tass.

După cum au precizat reprezentanții militari ruși, zborul a fost efectuat fără armament la bord.

,,Membrii echipajului aeronavei și-au pierdut viața. Din informații preliminare rezultă faptul că accidentul s-a produs din cauza unei defecțiuni tehnice”, au menționat reprezentanții Serviciului de presă.

Avionul de vânătoare Su-30 este o aeronavă grea, de producție rusească, cu două locuri. La jumătatea anilor 1990, pe baza avionului de vânătoare Su-30 a fost realizată o versiune pentru export, care a primit denumirea Su-30K.

Comentariul autorului: Probabil că avionul de vânătoare prăbușit în Regiunea Kaliningrad este unul de tip Su-30SM și aparține Regimentului 4 Aviație de Asalt - Chernyakhovsk al Diviziei 34 Aviație Mixtă din cadrul Flotei ruse din Marea Baltică.

În compunerea regimentului se află opt avioane de acest tip, cu numere de bord albastre de la 70 la 77, care au fost primite în dotare în perioada 2016-2018.

Regimentul mai dispune și de 10 avioane moderne de tip Su-30SM2, furnizate în perioada 2022-2023.

Cu cele 18 aeronave de tip Su-30SM(2), în cadrul regimentului a fost completată o escadrilă (12 aeronave) și a început formarea celei de-a doua. Anterior, regimentul a fost dotat cu avioane de bombardament și cercetare de tip Su-24M și Su-24MR.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel