Un avion de vânătoare rusesc de tip MiG-31 a interceptat un avion de patrulare american P-8A Poseidon deasupra apelor neutre ale Mării Barents

Cristian Soare |
Data publicării:
 avion american de cerctare P-8A Poseidon
avion american de cerctare P-8A Poseidon

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 18.09.2023, un avion de vânătoare MiG-31 aparținând Flotei de Nord a fost ridicat în aer pentru interceptarea unui avion de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA, care se apropia de frontiera Federației Ruse în Marea Barents.

,,Mijloacele rusești pentru controlul spațiului aerian situat deasupra Mării Barents au descoperit o țintă aeriană, care se apropia de granița Federației Ruse. Un avion de vânătoare MiG-31 din cadrul forțelor Flotei de Nord aflate în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană a fost ridicat în aer pentru identificarea țintei și pentru a nu permite ca aceasta să încalce frontiera de stat a Federației Ruse. Echipajul avionului de vânătoare a identificat ținta ca fiind un avion de patrulare P-8A Poseidon aparținând Forțelor Aeriene ale SUA”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

După cum au informat reprezentanții militari ruși, la apropierea avionului de vânătoare rusesc, avionul de patrulare american s-a îndepărtat de granița Federației Ruse. Frontiera de stat nu a fost încălcată.

,,Zborul avionului de vânătoare rusesc a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian situat deasupra apelor neutre, fără a traversa rute aeriene și fără a se apropia periculos de aeronava străină”, au concluzionat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Comentariul autorului: Probabil că, avionul american de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon a supravegheat activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate în zona Mării Barents de navele de luptă și submarinele Flotei ruse de Nord.

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe rețelele de socializare, pe 18 septembrie, avioane americane P-8A Poseidon au îndeplinit misiuni specifice atât în Marea Neagră, în Marea Baltică, precum și în Marea Mediterană. Acest lucru arată că partea americană este interesată de activitățile forțelor ruse pe întregul flanc estic al NATO, pe fondul tensiunilor create de conflictul din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel