Un avion de luptă J-7 al forțelor aeriene chineze s-a prăbușit într-o zonă rezidențială

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Un avion de luptă J-7 al forțelor aeriene PLA s-a prăbușit, joi dimineață în orașul Xiangyang de 2,5 milioane de locuitori, din provincia Hubei, centrul Chinei, în timpul unui zbor de antrenament.

Au fost lovite mai multe clădiri rezidențiale și s-au înregistrat victime în rândul civililor. O persoană aflată a fost ucisă, iar două rănite. Pilotul aeronavei s-a ejectat în siguranță, a informat publicația chineză Global Times.

Videoclipurile care circulă online arată flăcări și fum care ies de la locul accidentului. O clădire rezidențială a fost redusă în moloz, potrivit Global Times.

Avionul de luptă Chengdu J-7, cu masă maximă la decolare de 9.100 de kg, a fost dezvoltat după modelul aeronavei sovietice MiG-21.

Potrivit evaluării din 2022 a Institutului Internațional pentru Studii Strategice (IISS), forțele aeriene chineze încă mai au 340 de aparate J-7, acest tip de aeronavă fiind pe locul trei ca număr după J-10 (550 de aeronave) și J-11 (440 aeronave).

Pe 4 decembrie 2012, un alt J-7 s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din orașul Shantou, provincia Guangdong, pe coasta de est a Chinei, patru civili fiind răniți. În perioada 2008 - 2022, aeronavele J-7 sau variante ale acestora din alte țări au fost implicate în 10 accidente.

Din 1965 și până în 2013, când a fost oprită producția aeronavei, au fost fabricate peste 2.400 de avioane de luptă J-7, o parte dintre ele fiind destinate exportului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel