Un avion de luptă F-16 aparţinând forţelor aeriene americane s-a prăbuşit in Germania

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion multirol de tip F-16 aparţinând Forţelor Aeriene americane s-a prăbuşit, marţi, în vestul Germaniei, afirmă surse citate de site-ul SWR.de şi de publicaţia Bild.

Avionul decolase de la Baza aeriană Spangdahlem şi se afla într-o misiune de antrenament. Aparatul F-16 s-a prăbuşit în zona Zemmer, lângă oraşul Trier, în apropierea frontierei Germaniei cu Luxemburg, scrie Mediafax.

Avionul s-a prăbuşit în jurul orei locale 15:00 (13:00 GMT) în timpul unui exerciţiu de antrenament de rutină, scrie dpa care citează o declaraţie publicată pe pagina de internet a bazei aeriene Spangdahlem, unde era repartizată aeronava. Informaţia a fost confirmată de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Germania, potrivit AFP.

,,Pot confirma prăbuşirea unui avion F-16 care ne aparţine", a declarat un purtător de cuvânt al contingentului american din Baza aeriană Spangdahlem.

Pilotul s-a catapultat şi a fost recuperat de echipele de intervenţie. A fost transportat la spital cu răni uşoare.

Autorităţile cercetează circumstanţele producerii accidentului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel