Un avion de atac rusesc Su-25, transformat de ucraineni în suveniruri şi brelocuri (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

O echipă formată din mai mulţi pasionați de aviație din Ucraina a tăiat în sute de bucăţi fuzelajul unui avion de atac rusesc Su-25 pe care militarii ucraineni l-au doborât. Epava avionului de atac rusesc doborât a fost transformată în sute de brelocuri şi alte suveniruri care urmează să fie vândute online. 

Vânzarea acestor suveniruri, realizat din fuzelajul avionului rusesc Su-25, va ajuta la strângerea de bani pentru familiile ucrainene. Se pare că banii colectați în urma acestei campanii de strângere de fonduri vor merge pentru a ajuta civilii ucraineni afectaţi de război, precizează publicaţia Defence-Blog.

Compania britanică Part of a Plane Ltd., cu sediul în Marea Britanie, va deschide joi seara licitația online pentru suveniruri și se așteaptă ca acestea să se vândă în câteva ore din cauza cererii extrem de mari.

După cum am precizat, suvenirurile provin dintr-o bucată de fuzelaj de la un avion de atac Sukhoi Su-25SM pe care armata ucraineană afirmă că l-a doborât în regiunea Herson din sudul Ucrainei la începutul lunii septembrie 2022. Numărul înscris pe coada avionului este RF-95152, iar indicativul sau a fost "15 Blue". 

Sukhoi Su-25 este un avion de atac la sol dezvoltat de către biroul de proiectare rus Sukhoi în anii '70. Cunoscut și sub numele de "Frogfoot", acest avion este proiectat pentru a asigura sprijin aerian apropiat și pentru a ataca ținte terestre, cum ar fi vehicule blindate, poziții fortificate și infrastructură inamică. Su-25 se remarcă prin capacitatea de a putea fi operat de pe aerodromuri neamenajate.

Avionul este echipat cu o varietate de arme, inclusiv rachete, bombe ghidate și ne-ghidate, și este folosit în mod extensiv de numeroase țări în diferite conflicte. Datorită designului robust și a performanțelor sale în medii dificile, Su-25 rămâne unul dintre cele mai cunoscute avioane de atac la sol din lume.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel