Un avion de antrenament Mirage F1 s-a prăbușit la Baza Aeriană Nellis din Nevada. Pilotul nu a supraviețuit

Eduard Pascu |
Data publicării:
Avion Mirage F1 compania Draken Sursa foto: Captură video/Youtube
Avion Mirage F1 compania Draken Sursa foto: Captură video/Youtube

O echipă de anchetatori investighează decesul unui pilot american după ce s-a prăbușit cu un avion Mirage F1 la Baza Aeriană Nellis din Nevada.

Pe 24 mai un avion Mirage F1 s-a prăbușit, în jurul orei 14:30, în partea de sud a bazei aeriene Nellis din Nevada. Avionul Mirage F1 era deținut și operat de contractorul Draken International, cu sediul în Florida, care din 2015 se ocupa de antrenamentul piloților la Baza Nellis, transmite Air Force Magazine.

Numele pilotului nu a fost dat publicității.

 

Nu este clar dacă flota de avioane folosită de compania Draken este acum reținută la sol sau ce impact operațional ar putea avea accidentul asupra școlii de instruire sau asupra altor cursuri de zbor de la Baza Aeriană Nellis. 

În 2015, compania Draken la început folosea în așa-numitele misiuni ”Red Air” avioane L-159 Honey Badgers și A-4 Skyhawks. Ulterior a început să introducă avioane Mirage F1 construite în Franța și achiziționate de la forțele aeriene spaniole dar și Atlas Cheetahs, achiziționate din Africa de Sud. Primul zbor cu Mirage F1 a avut loc cu puțin peste un an în urmă, când au provocat la întrecere avioanele F-15E Strike Eagles ale US Air Force.

În iunie 2018, Draken a câștigat un contract până în decembrie 2023 în valoare de 280 de milioane de dolari pentru a continua antrenamentul piloților la Baza Aeriană Nellis. Contractorul utilizează zilnic între 18 la 24 de avioane pe post de adversari pentru ”școala de arme ale USAF, în misiuni de testare operațională, exerciții de alarmare, precum și pentru pregătirea pentru luptă la Baza Forțelor Aeriene Hill din Utah ”, se mai arată în comunicat.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel