Un avion KC-130J al US Marine Corps ar fi fost la un pas să fie doborât în Siria

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Aeronava militară americană KC130J, ar fi decis să ignore sistemele de apărare aeriană rusă și siriană S-400 și S-300, gata de tragere și ar fi fost aproape să fie distrusă, apropiindu-se de granița siriană la o distanță de 5-7 kilometri. Subliniem că incidentul nu a fost confirmat de partea americană și ar fi avut loc în nordul Iordaniei, acum câteva ore, transmite avia.pro.

Potrivit sursei citate, aeronavele militare ale US Marine Corps ar fi decis să ignore acordurile dintre Rusia, SUA și Siria privind crearea unor zone aeriene speciale și s-au apropiat aproape de granița siriană.

"Avionul aparținând US Marine Corps a fost aproape să fie doborât de apărarea aeriană siriană, după ce mai multe aeronave neidentificate au trecut peste orașul Abu Kemal.

În ciuda faptului că sistemele de apărare aeriană rusească și siriană sunt pe deplin funcționale, astăzi după-amiază aeronavele militare americane KS-130J aparținând US Marine Corps au intrat aproape în spațiul aerian sirian de la granița iordaniană.

În prezent, nu există detalii despre acest subiect, însă, potrivit mai multor informații, apropierea de granița cu Siria a fost de doar 5-7 kilometri", au spus sursele prezentând și o așa-zisă rută de zbor a avionului militar.

Partea americană nu a confirmat incidentul.

(w670)

Trebuie menționat că, conform unor rapoarte, armata siriană are voie să utilizeze sistemele S-300 în caz de pericol, cu condiția ca Damascul să fie pe deplin responsabil pentru acest lucru.

Vezi și: Avioane F-35 israeliene au zburat deasupra Siriei fără să fie observate de sistemele S-400 și S-300

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel