Un avion AN-2 s-a prăbușit la aterizare la Buzău, după ce militari români au executat misiuni de parașutare

Darius Muresan |
Data publicării:
Avion AN-2 prăbușit. Photo source: Captură Antena 3 CNN via Cotidianul
Avion AN-2 prăbușit. Photo source: Captură Antena 3 CNN via Cotidianul

Un accident aviatic, în care a fost implicat un avion de tip AN-2 a avut loc la Buzău. 

Potrivit primelor informații, este vorba despre o aeronavă scoasă din uz de mai bine de 10 ani, dar care era folosită pentru zborurile de antrenament ale parașutiștilor.

Accidentul s-a produs pe Aerodromul Spătaru și, din fericire, nu au fost înregistrate victime. Cei doi piloți aflați la bord s-au autoevacuat și nu au fost răniți. Potrivit celor de la postul de televiziune Realitatea Plus, avionul s-a răsturnat după ce a aterizat, din cauza vegetație de pe pistă.

Până în acest moment nicio autoritate publică nu a făcut precizări despre acest incident.

Ministerul Apărării Naționale a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului și pentru a preveni astfel de evenimente pe viitor.

AN-2 era închiriat de către Aeroclubul Român către Ministerul Apărării pentru a ajuta la executarea unor salturi cu parașuta a militarilor români. Postul de televiziune Antena 3 CNN precizează că militarii apucaseră să se parașuteze iar pilotul împreună cu copilotul au aterizat pe o pistă înierbată, aeronava fiind  cunoscută că are capacitatea de a ateriza pe astfel de teren. Potrivit sursei citate elicea a lovit pământul iar avionul s-a răsturnat. Ambii piloți au supraviețuit.

Youtube video image

Ministerul Apărării nu a avut momentan nicio reacție oficială. 

Posturile de televiziune din România precizează că la nivelul MApN a fost deschisă o anchetă pentru a identifica cauzele accidentului, fie tehnice fie o eroare de pilotaj.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel