Un AN-124 al Rusiei a adus echipamente medicale din China în R. Moldova. Dodon: Vom rămâne împreună

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, la ceremonia de primire a echipamentelor medicale aduse din China cu o aeronavă a Rusiei. Sursă foto: Igor Dodon Facebook
Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, la ceremonia de primire a echipamentelor medicale aduse din China cu o aeronavă a Rusiei. Sursă foto: Igor Dodon Facebook

O aeronavă AN-124 “Ruslan” a Forțelor Ruse Aerospațiale a aterizat ieri la Chișinău, unde a adus din China 52 de tone de echipamente medicale, în contextul pandemiei de COVID-19.

Echipamentele au fost achiziționate de autoritățile din Republica Moldova din China.

Potrivit publicaței Unimedia.info, alături de președintele statului, Igor Dodon, la ceremonia de primire a lotului au participat mai mulți oficiali printre care și ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov și ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong.

Pe pagina personală de Facebook, Igor Dodon a precizat că ajutorul medical, transport de aproximativ 52, constă în „peste 80 mii de teste de depistare a COVID-19, peste 80 mii de kituri de extracție, peste 280 mii de respiratoare KN 95, peste 600 mii de perechi de mănuși medicale, 50 mii tuburi de prelevare, mii de ecrane și ochelari de protecție, combinezoane, termometre cu infraroșu și alte echipamente de protecție”.

„Am adus sincere mulțumiri partenerilor ruși și personal Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin pentru oferirea gratuită a avionului AN-124 “Ruslan” al Forțelor Ruse Aerospațiale”, a mai precizat președintele Republicii Moldova.

Potrivit Zvezda TV, publicația Ministerului Apărării din Rusia, Igor Dodon a mai adăugat, într-un interviu în limba rusă, că „Federația Rusă și China ne-au ajutat. Sunt sigur că datorită prieteniei noastre putem trece peste aceste probleme. Vom rămâne împreună”, a precizat Igor Dodon. Totuși, Igor Dodon a arătat recunoștință și ajutorului internațional.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel