Alte opt avioane de luptă F-15 Eagle ale U.S. Air Force au fost dislocate în Polonia

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Ministrul polonez al Apărării Naționale, Mariusz Błaszczak, a informat că alte opt avioane de luptă F-15 Eagle ale Forțelor Aeriene ale SUA (USAF) au sosit, ieri, la Baza 32 Aeriană Tactică din Łask, Polonia.

Astfel, numărul total de aeronave F-15 americane dislocate în Polonia a ajuns la 16, după ce un prim grup de opt aeronave a aterizat pe aerodromul Łask, în cursul săptămânii trecute, pe10 februarie.

Potrivit surselor mass-media poloneze, aeronavele sunt varianta F-15C/D - dedicată luptelor aeriene (misiuni de superioritate aeriană). Cele 16 avioane fac parte din Aripa 48 Luptă a USAF, dislocată în Marea Britanie la baza aeriană RAF Lakenheath și vor rămâne în Polonia până la sfârșitul lunii februarie.

În cadrul misiunilor de poliție aeriană, vor coopera cu patru F-16 poloneze și patru daneze, care operează de la bază aeriană din Šiauliai, Lituania, precum și cu șase F-15E Strike Eagle americane dislocate din 26 ianuarie, la baza aeriană estonă Ämari.

În ultimele zile, SUA au mai trimis opt ​​avioane F-16 din Germania către România, unde deja sunt staționate Eurofighter  Typhoon italiene, iar patru bombardiere strategice B-52H Stratofortress au sosit în Marea Britanie, dintre care două au a efectuat deja o misiune operațională în Marea Mediterană și Orientul Mijlociu. Pe 11 februarie, patru Eurofighter Typhoon spaniole au ajuns la baza aeriană bulgară Graf Ignatievo, iar pe 14 februarie, avioane F-35A italiene au fost incluse în misiunea de poliție aeriană a NATO din România, dar cu decolare și aterizare din baza proprie – Amendola, regiunea Foggia.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel