Un alt atac cu rachete rusești a fost respins de apărarea aeriană ucraineană cu o eficiență de peste 90%

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemul IRIS-T din Ucraina, fotografie realizată de Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.
Sistemul IRIS-T din Ucraina, fotografie realizată de Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În noaptea de 8 spre 9 mai, armata rusă de ocupație a efectuat un alt atac asupra Ucrainei cu rachete de croazieră, se arăta într-un comunicat de presă al Comandamentului Aerian al Forțelor Armate ale Ucrainei care precizează că sistemele de apărare aeriană ucrainene au jucat un rol esenţial în respingerea atacului.

 

Bombardamentele s-au desfășurat în două valuri - în jurul orei 22:00, ocupanții au tras opt rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră spre regiunile estice ale Ucrainei - toate cele opt rachete sau 100% au fost interceptate de unitățile de apărare aeriană ale Comandamentului Aerian de Est.

Pe 9 mai, în jurul orei patru dimineața, rușii au lansat un al doilea val de rachete de croazieră din Marea Caspică - 17 rachete X-101/X-555 au fost lansate din patru bombardiere Tu-95MS. Din această salvă, unitățile ucrainene de apărare aeriană au doborât 15 rachete (peste 88%), dintre care 14 au fost lansate de unități ale Comandamentului Aerian Centru și una de către Comandamentul Aerian Sudic. Astfel, din 25 de rachete lansate în noaptea de 8-9 mai, apărarea aeriană ucraineana a interceptat 23 de rachete, cu o eficiență de 92%.

În ultimele săptămâni, forțele de ocupație ruse au efectuat în mod regulat atacuri asupra Ucrainei atât cu rachete cu rază lungă de acțiune, cât și cu drone kamikaze de tip Shahed. De exemplu, în noaptea de 27-28 aprilie, rușii au tras 23 de rachete X-101/X-555 asupra Ucrainei, dintre care 21 au fost interceptate (peste 91%), iar la 1 mai au fost trase 18 rachete, dintre care 15 au fost interceptate (peste 80%).

În ultima săptămână, forţele ruse de ocupaţie au folosit în mod regulat drone kamikaze de tip Shahed pentru atacuri - în noaptea de 7 spre 8 mai, de pe aerodromul Seshcha din regiunea Briansk, ocupanții au atacat regiunea Kievului cu 35 de drone iraniene Shahed-131/136 deodată, toate fiind doborâte de unitățile ucrainene de apărare aeriană.

De asemenea, în ultima săptămână, forţele ruse de ocupaţie au folosit bombardierele lor Tu-22M3 cu rachete X-22 pentru a lansa atacuri. În plus, în noaptea de 4 mai, sistemul de rachete antiaeriene Patriot a doborât pentru prima dată o rachetă rusă X-74 Kinzhal lansată de un avion MiG-31K.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel