Ultimul tunel al Hezbollah, descoperit de Armata israeliană

Tudor Curtifan / 14 ian 2019 / 14:48
Tunel Hezbollah
Tunel Hezbollah

Armata israeliană a anunţat descoperirea unui ultim tunel săpat de Hezbollahul libanez în scopul infiltrării pe teritoriul său. Astfel, operațiunea începută în decembrie 2018, este pe cale să se încheie.

"Am descoperit un alt tunel de atac al Hezbollah sub frontiera dintre Liban şi Israel. Conform evaluărilor noastre, nu mai există alt tunel transfrontalier", le-a declarat jurnaliştilor locotenent-colonelul Jonathan Conricus, purtător de cuvânt al armatei.

Intrarea în ultimul tunel localizat, al şaselea cunoscut, se găseşte în satul libanez Ramyeh, situat la 800 de metri nord de teritoriul israelian.

Întins pe o lungime de câteva zeci de metri în Israel şi săpat la 55 de metri sub pământ, acesta este cel mai adânc, "cel mai lung şi cel mai complet" dintre tunelurile descoperite de armată de la lansarea, la 4 decembrie 2018, a operaţiunii numite "Scutul nordic", a adăugat Conricus.

Potrivit Israelului, tunelurile ajutau Hezbollah la răpirea sau asasinarea de militari sau civili israelieni şi de a dispune de o fâşie din teritoriul israelian în caz de ostilităţi.

 

Obiectivul a fost atins

 

"Ne-am atins obiectivul pe care ni l-am fixat de la bun început", şi anume descoperirea şi distrugerea tunelurilor, a menţionat Conricus, adăugând că ultimul tunel descoperit va fi distrus în următoarele zile.

Tunelurile descoperite anterior au fost deja distruse cu ajutorul explozibililor sau blocate prin etanşeizare.

Israelul a insistat că toate intervenţiile armatei sale au avut loc pe propriul său teritoriul de la începerea operaţiunii, de-a lungul frontierei de 80 de kilometri.

Hezbollah este considerată o organizaţie teroristă de către Israel şi SUA, însă doar aripa sa înarmată este clasificată ca atare de către Uniunea Europeană.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy