UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat în cadrul Forumului Economic de la Davos că Uniunea Europeană are nevoie de capabilităţi militare credibile", "complementare" cu NATO, dar "diferite".

"Europa trebuie să îşi contureze viitorul. Dar, pentru a fi mai influenţi în lume, trebuie să intensificăm eforturile în anumite domenii. Evenimentele recente au arătat ce trebuie să facem în plus. Situaţia din Libia arată costurile disensiunilor şi ezitărilor. Tocmai am revenit de la Conferinţa pe tema Libiei desfăşurată la Berlin. A fost bine să văd că a fost făcut un pas în direcţia corectă de către comunitatea internaţională. Comisia Europeană va susţine procesul de reconciliere şi reconstrucţie", a declarat Ursula von der Leyen, conform site-ului Comisiei Europene.

Totodată, potrivit  Deutsche Welle şi EUObserver, citate de Mediafax, șefa Comisiei Europene spune că capabilităţile militare europene vor fi "complementare cu NATO", dar "diferite" de cele ale Alianței.

"În acest sens, Europa are nevoie şi de capabilităţi militare credibile şi au fost instalaţi pilonii pentru construirea Uniunii Europene a Apărării. Există un drum european spre o politică externă şi de securitate în care puterea dură să reprezinte un instrument important, dar niciodată singurul instrument. Puterea dură este însoţită întotdeauna de diplomaţie şi de prevenirea conflictelor, de acţiuni pentru reconciliere şi reconstrucţie, lucru ştiu bine de europeni, deoarece am trecut prin aceste lucruri aici, în Europa", a continuat Ursula von der Leyen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel