Uniunea Europeană, sancțiuni prelungite împotriva reprezentanților regiunii separatiste Transnistria

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Uniunea Europeană a prelungit cu încă 12 luni sancțiunile împotriva așa-zișilor reprezentanți ai regiunii separatiste Transnistria.

Sancțiunile vor fi în vigoare până  la 31 octombrie 2019, scrie TASS, citat de portalul Deschide.md.

"Pe baza unui studiu al situației din regiune, Consiliul UE a decis să extindă sancțiunile împotriva Transnistriei timp de 12 luni, până la 31 octombrie 2019, cu o evaluare intermediară a situației după șase luni", se arată în documentul Uniunii Europene.

Comunitatea europeană a introdus restricții de viză în 2003 împotriva a 11 reprezentanți ai conducerii transnistrene, acuzându-i pe aceștia de lipsa progresului în procesul de reglementare transnistreană, precum și de refuzul de a reglementa situația din regiune a școlilor cu predare în limba română.

Recent, Rusia a fost condamnată de CEDO pentru că a încălcat dreptul elevilor de la internatul din Tighina la educaţie în limba română.

CEDO a obligat Moscova la plata unor despăgubiri de 64.000 de euro, a relatat miercuri Radio Chişinău, indicând că această decizie intervine la şase ani după celebra 'Hotărâre Catan şi alţii', când CEDO de asemenea constatase încălcarea dreptului elevilor în şcolile cu predare în limba română în regiunea transnistreană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel