UE prelungeşte cu un an sancţiunile împotriva Belarusului, inclusiv embargoul asupra armelor

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko
Președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko

Miniştrii de externe din UE au decis luni să prelungească pentru un an sancţiunile împotriva Belarusului, inclusiv un embargou asupra armelor, se arată într-un comunicat citat de AFP.

În afară de embargou, aceste sancţiuni vizează de asemenea patru personalităţi din fosta republică a URSS, care au interdicţia de a călători în UE, iar activele lor din blocul comunitar au fost îngheţate. Aceste patru persoane sunt acuzate de "dispariţia inexplicabilă a doi opozanţi politici, a unui om de afaceri şi a unui jurnalist, în 1999 şi în 2000", se arată în comunicat, transmite Agerpres.

În privinţa embargoului asupra armelor, a fost prelungită totuşi o derogare "pentru a permite exportarea de echipamente de biatlon".

Sancţiunile împotriva Belarusului au fost adoptate pentru prima dată în 2004. UE a adoptat măsuri suplimentare în 2011, pentru a sancţiona încălcările drepturilor omului şi represiunea împotriva societăţii civile şi a opoziţiei democratice, reaminteşte comunicatul.

În februarie 2016, în urma unei serii de semne de deschidere din partea regimului preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere din 1994, Consiliul European a ridicat totuşi măsurile care vizau 170 de persoane şi trei companii, menţinând în acelaşi timp embargoul asupra armelor şi sancţiunile impuse celor patru persoane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel