UE nu face „niciun pas în spate”. Sassoli confirmă că planul de redresare va fi adoptat fără Ungaria și Polonia

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Viktor Orban, premierul Ungariei. Sursă foto: Orbán Viktor Facebook
Viktor Orban, premierul Ungariei. Sursă foto: Orbán Viktor Facebook

Fondul de redresare (Mecanismul de redresare şi rezilienţă) în valoare de 750 de miliarde euro, propus de Uniunea Europeană, va fi lansat chiar dacă Polonia şi Ungaria îşi menţin veto-ul, a dat asigurări preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a relatat Agerpres, citând TheNews.pl.

''Noi nu putem face un pas în spate'', a declarat preşedintele PE pentru postul de televiziune italian Sky Tg24.

Sassoli a spus că acordul asupra fondului de relansare, care este menit să furnizeze sprijin economiilor ţărilor membre, afectate de pandemia de COVID-19, va fi menţinut în pofida opoziţiei Varşoviei şi a Budapestei. ''Acum, Polonia şi Ungaria trebuie să rezolve problema aprobării lor. Dacă nu există consens, vom continua cu privire atât la fond, cât şi la statul de drept'', a subliniat David Sassoli.

Autorităţile de la Budapesta şi Varşovia şi-au exprimat veto-ul faţă de bugetul multianual al UE pentru perioada 2021-2027, în valoare de 1.100 miliarde euro, precum şi faţă de Mecanismul de redresare şi rezilienţă, în valoare de 750 miliarde euro, din cauza unei clauze din bugetul multianual care condiţionează accesul la fonduri de respectarea statului de drept.

Purtătorul de guvern al guvernului polonez Piotr Müller a reafirmat vineri că Varşovia îşi menţine poziţia referitoare la mecanismul propus de UE.

Declarația președintelui Parlamentului European vine ca o confirmare a surselor care precizau că UE va trece planul de redresare lăsând fără fonduri Ungaria și Polonia.

CITEȘTE ȘI: Cum intenționează CE să excludă Ungaria și Polonia din planul de redresare

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel