UE: Macron ar susține-o pe Merkel să îl înlocuiască pe Juncker

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat - într-un interviu acordat marţi RadioTeleviziunii elveţiene (RTS) că el ar susţine-o pe cancelarul german Angela Merkel dacă aceasta ar candida pentru a-i succede lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene.

"Europa are nevoie de feţe noi, de personalităţi puternice, ea are nevoie de oameni care au o credibilitate personală şi competenţe pentru a umple posturile care le aparţin", a declarat şeful statului francez într-un interviu acordat cu ocazia sosirii sale la Geneva pentru festivităţile prilejuite de împlinirea de 100 de ani de la fondarea Organizaţiei Internaţionale a Muncii OIM.

Întrebat despre cancelarul german, el a răspuns: "Nu vreau să mă angajez pentru Angela Merkel pentru care am multă prietenie. Dacă ea ar vrea să devină preşedinta Comisiei Europene, eu aş susţine-o", a spus el.

"Bineînţeles pentru că eu cred că trebuie cineva puternic", a subliniat Macron. "Cred că Europa are nevoie de noi chipuri şi figuri puternice, deci e nevoie personalităţi care să poată să aibă aceste calităţi", potrivit preşedintelui francez.

Negocierile asupra posturilor-cheie din Uniunea Europeană - preşedinţiile Comisiei, Consiliului şi Băncii Centrale Europene şi postul de Înalt Reprezentant pentru afaceri externe - au început la 28 mai în siajul alegerilor europene. Subiectul va fi pe agenda discuţiilor la viitorul Consiliu European din 20-21 iunie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel