UE îi transmite Rusiei că nici ea nu blufează. Armata rusă va fi anihilată dacă Putin apasă „butonul nuclear” în Ucraina

Armata rusă
Armata rusă

Probabil că preşedintele Rusiei nu blufează când vorbeşte despre ameninţarea nucleară împotriva Ucrainei, dar nici Occidentul nu blufează când spune că armata rusă va fi anihilată dacă va utiliza arme nucleare în Ucraina, subliniază agenţia ucraineană de ştiri Ukrinform, potrivit Rador, care îl citează pe înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă, Josep Borrell.

Șeful diplomației europene a făcut aceste declaraţii cu ocazia inaugurării Academiei Diplomatice Europene de la Bruges.

"Există o ameninţare nucleară, iar Putin spune că nu joacă la cacealma. Ei bine, el nu-şi poate permite să blufeze. Şi trebuie să fie clar că nici oamenii care susţin Ucraina, şi Uniunea Europeană, şi statele membre, şi Statele Unite, şi NATO nu blufează.

Şi orice atac nuclear împotriva Ucrainei va crea un răspuns, nu un răspuns nuclear, dar un răspuns atât de puternic din partea militară încât armata rusă va fi anihilată - iar Putin nu trebuie să blufeze", a spus Josep Borrell.

El a precizat că lumea a ieşit definitiv din războiul rece şi din post-războiul rece. Post-războiul rece s-a încheiat cu războiul ucrainean, cu agresiunea rusă împotriva Ucrainei, a spus oficialul UE.

"Trăim cu siguranţă şi un "moment de creaţie" al unei lumi noi. Pentru că acest război schimbă multe lucruri şi, cu siguranţă, schimbă Uniunea Europeană. Acest război va crea o Uniune Europeană diferită, din perspective diferite. [...] Acesta este un moment grav în istorie şi trebuie să ne demonstrăm unitatea, puterea şi hotărârea, hotărârea totală", a mai spus Josep Borrell. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel