UE e 'extrem de îngrijorată' de tensiunile dintre Grecia și Turcia și îndeamnă cele două părți să depășească momentul critic

Darius Muresan / 11 aug 2020 / 16:44
Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia
Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia

Cele mai noi evenimente din estul Mării Mediterane sunt "extrem de îngrijorătoare", avertizează Comisia Europeană, îndemnând Turcia şi Grecia să depăşească tensiunile bilaterale.

"Ultimele evenimente sunt extrem de îngrijorătoare", a declarat marţi după-amiază Peter Stano, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de agenţia de presă Mediafax, care la rândul ei citează Reuters.

"Sunt necesare acţiuni de rezolvare a problemelor în virtutea principiilor relaţiilor de bună-vecinătate, normelor internaţionale şi printr-o implicare pozitivă", a precizat oficialul UE.

Grecia a cerut, marţi, organizarea de urgenţă a unei reuniuni a Uniunii Europene pe tema Turciei, acuzată că a iniţiat activităţi de explorare petrolieră în zone disputate din estul Mării Mediterane.

Nava turcă Oruç Reis a iniţiat activităţi de explorare a zăcămintelor de petrol şi gaze în estul Mării Mediterane, în apropierea Insulei Creta (Grecia) şi a Republicii Cipru. Ambarcaţiunea de explorare este escortată de cinci nave militare, potrivit Ministerului turc al Apărării.

CITEȘTE ȘI: Grecia anunță NATO că nu mai acceptă politica de neutralitate a Alianței în disputa ei cu Turcia

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy