UE din nou în opoziţie faţă de Trump: Nu recunoaştem suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan

S.I. Catalin |
Data publicării:

Uniunea Europeană şi-a reafirmat vineri poziţia de nerecunoaştere a suveranităţii Israelului în Golan, transmite Reuters.

UE a reacţionat la o propunere formulată joi pe Twitter de preşedintele american Donald Trump, potrivit căreia "după 52 de ani, este timpul ca Statele Unite să recunoască deplin Suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, care sunt de o importanţă strategică şi de securitate crucială pentru Statul Israel şi Stabilitatea Regională!".

,,Poziţia UE nu s-a schimbat. Uniunea Europeană, în conformitate cu legislaţia internaţională, nu recunoaşte suveranitatea Israelului asupra teritoriilor ocupate de Israel începând din iunie 1967, inclusiv înălţimile Golan, şi nu le consideră parte a teritoriului israelian", a declarat agenţiei Reuters o purtătoare de cuvânt a Uniunii.

Israelul a cucerit de la Siria o mare parte a înălţimilor Golan în urma Războiului de Şase Zile din 1967, dar decizia israeliană de anexare a acestui teritoriu sirian nu a fost recunoscută de comunitatea internaţională. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a menţionat, la prima sa întâlnire cu Trump la Casa Albă, în februarie 2017, posibilitatea ca Statele Unite să îşi reconsidere poziţia. În noiembrie anul trecut, SUA au votat alături de Israel împotriva unei rezoluţii prin care ONU a declarat anexarea "nulă şi neavenită"; nicio altă ţară membră a Organizaţiei Naţiunilor Unite nu s-a opus rezoluţiei respective. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel