UE declanșează în Marea Mediterană o amplă acțiune pentru a stopa contrabanda cu arme destinate Libiei

Eduard Pascu |
Data publicării:

UE va desfășura o amplă operațiune navală în Marea Mediterană pentru a stopa contrabanda cu arme în Libia, transmite defense-aerospace.com.

Detalii și anvergura misiunii nu au fost făcute publice, dar miniștrii afacerilor externe de la Bruxelles, au ajuns, luni, la un acord politic pentru a desfășura active aeriene, sateliți și maritime, împreună cu navele de război, în efortul de a stopa contrabanda cu arme.

Șeful de politică externă al UE, Josep Borrell, a declarat reporterilor când a fost întrebat dacă navele vor deschide focul împotriva contrabandiștilor: „Cu siguranță, ele nu sunt doar de promenadă”.

Propunerea urmează unei declarații comune de luna trecută la Berlin când liderii mondiali s-au angajat să depună toate eforturile pentru încetarea focului în Libia și să garanteze un embargo asupra armelor.

Însă detalii cu privire la câte nave de război vor exista și regulile de angajare nu au fost stabilite. Misiunea urmează să fie lansată la sfârșitul lunii martie și este planificată a se desfășura într-o zonă operațională din largul coastei de est a Libiei.

Vezi și: Război Libia: NATO ar putea sprijini operaţiunea Sophia a UE vizând respectarea embargoului asupra armelor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel