UE declanșează în Marea Mediterană o amplă acțiune pentru a stopa contrabanda cu arme destinate Libiei

Eduard Pascu / 18 feb 2020 / 17:30

UE va desfășura o amplă operațiune navală în Marea Mediterană pentru a stopa contrabanda cu arme în Libia, transmite defense-aerospace.com.

Detalii și anvergura misiunii nu au fost făcute publice, dar miniștrii afacerilor externe de la Bruxelles, au ajuns, luni, la un acord politic pentru a desfășura active aeriene, sateliți și maritime, împreună cu navele de război, în efortul de a stopa contrabanda cu arme.

Șeful de politică externă al UE, Josep Borrell, a declarat reporterilor când a fost întrebat dacă navele vor deschide focul împotriva contrabandiștilor: „Cu siguranță, ele nu sunt doar de promenadă”.

Propunerea urmează unei declarații comune de luna trecută la Berlin când liderii mondiali s-au angajat să depună toate eforturile pentru încetarea focului în Libia și să garanteze un embargo asupra armelor.

Însă detalii cu privire la câte nave de război vor exista și regulile de angajare nu au fost stabilite. Misiunea urmează să fie lansată la sfârșitul lunii martie și este planificată a se desfășura într-o zonă operațională din largul coastei de est a Libiei.

Vezi și: Război Libia: NATO ar putea sprijini operaţiunea Sophia a UE vizând respectarea embargoului asupra armelor

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy