UE a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei pentru că nu a retras armamentul greu din estul Ucrainei

Eduard Pascu |
Data publicării:

Liderii europeni au prelungit joi cu şase luni sancţiunile adoptate împotriva Rusiei pentru rolul acesteia în conflictul din estul separatist al Ucrainei şi pentru neaplicarea acordurilor de la Minsk menite să pună capăt acestui conflict, transmite agenţia EFE, anunță paginaderusia.

”Sancţiunile împotriva Rusiei, prelungite cu un vot în unanimitate pentru încă şase luni, având în vedere neimplementarea acordurilor de la Minsk”, a anunţat pe Twitter Preben Aamann, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk.

Respectivele acorduri prevăd, printre altele, respectarea încetării focului în estul separatist al Ucrainei şi retragerea armamentului greu.

Sancţiunile UE, adoptate pe 31 iulie 2014 iniţial pentru o perioadă de un an, vizează mai multe sectoare ale economiei ruse, printre care finanţele, energia şi apărarea. Astfel, unele bănci şi companii ruse au un acces limitat pe pieţele primare şi secundare de capital ale UE, sunt oprite tranzacţiile de export sau import de armament, precum şi exportul de produse cu dublă întrebuinţare, şi este restrâns accesul Moscovei la anumite tehnologii şi servicii sensibile ce pot fi utilizate în sectorul petrolier.

Vezi și: Volker: Moscova a pierdut definitiv posibilitatea de a readuce Ucraina în Imperiul Rus

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel