Ucrainenii au publicat stocul mare de rachete rusești, de la Onyks sau Kalibr, la hipersonice Zircon. Cu toate acestea, nicio navă de luptă nu e în largul Mării Negre sau Azov

Ionel Copcea |
Data publicării:

Direcția Principală de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării a prezentat, pe 01.05.2024, noi detalii despre principalele rachete deținute de militarii ruși, precum și despre ratele de producere a acestora.

Potrivit estimărilor reprezentanților serviciului secret al armatei ucrainene, preluate de agenția on-line ArmyINFORM a Ministerului Apărării, la sfârșitul lunii aprilie, Forțele Armate ale Federației Ruse dispuneau de:

- 40 de rachete hipersonice 3M22 Zircon. Rata de producție a acestor rachete este de până la 10 unități pe lună;

- 400 de rachete de croazieră 3M55/3M55M Onyks/OnyksM, cu o rată de producție similară, de aproximativ 10 unități pe lună;

- 270 de rachete de croazieră 3M-14 Kalibr. Rata de producție atinge 30-40 de unități pe lună;

- 45 de rachete aeriene dirijate Kh-69, cu o rată de producție de 1-3 unități pe lună.

2. Fregata ru... (amiral-goroshkov-zircon_55519800.jpg)

Fregata rusă Amiral Goroșkov, în timpul unor lansări ale rachetei hipersonice Zircon. Photo source: Ministerul Apărării din Rusia

La sfârșitul lunii martie, șeful GUR, general locotenent Kyrylo Budanov, a prezis o intensificare a utilizării de către inamic a rachetelor de croazieră de tip Kalibr.

După cum a anunțat ArmyINFORM, în noaptea de 27 aprilie 2024, armata rusă a întrebuințat 8 rachete de croazieră Kalibr împotriva unor ținte de pe teritoriul Ucrainei.

Rachetele au fost lansate din acvatoriul Mării Negre. Însă, potrivit informațiilor prezentate de agenția Ministerului Apărării din Ucraina, pe 02 mai, în acvatoriile Mării Negre și Mării Azov nu se afla nicio navă de luptă rusească și, implicit, nicio platformă purtătoare de rachete de croazieră Kalibr.

Numai în estul Mării Mediterane se aflau două nave rusești pe mare, între care o platformă purtătoare de rachete Kalibr. La bordul acesteia sunt amplasate 16 rachete de tip Kalibr.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel