Ucrainenii au dezvăluit câte drone Shahed-136 au doborât până acum / ”Rușii au lansat aproape 90% din rachetele Iskander”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

În 36 de zile, Forțele de Apărare ale Ucrainei au distrus 223 de drone kamikaze Shahed-136, de fabricație iraniană, a anunțat pe Facebook de Comandamentul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Doar în ultima zi, ucrainenii spun că au doborât 13 drone.

„În 19 octombrie, de la prima doborare a unei drone kamikaze Shahed-136 de fabricație iraniană pe teritoriul Ucrainei (13 septembrie 2022, Kupiansk), apărarea aeriană a Forțelor Aeriene și a altor componente ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei a distrus 223 de UAV-uri de acest tip", se arată în mesaj.

 

Șeful GUR: Primul lot - 1.750 de drone

 

Kirilo Budanov susține că aproximativ 70% din dronele Shahed-136, lansate de ruși au fost distruse de apărarea antiaeriană ucraineană. Potrivit oficialului, primul lot de drone fabricate iranian pentru Rusia a constat din 1.750 de piese.

”Primul lot comandat a constat în 1.750 de drone, urmate de noi comenzi; totuși, producția și livrarea lor în Rusia, trebuie să înțelegeți, nu este un proces instantaneu”, a declarat Budanov.

Șeful GUR arată că Putin s-a îndreptat spre dronele iraniene din cauza epuizării stocului de rachete rusești de mare precizie. Oficialul susține că depozitele de rachete Iskander aproape s-au golit, rușii consumând aproape 90% din rachete. ”În ceea ce privește rachetele „Iskander”, acestea s-au apropiat deja de pragul critic de 13% a rachetelor. Conceptul interzice „scăderea” sub 30%, dar războiul își face unele ajustări”, mai arată Budanov.

Oficialii europeni confirmă că Putin a ajuns la fundul sacului cu armament. „Capacitatea rușilor de a continua cu aceste baraje saturate de arme de precizie ajunge acum la punctul în care acest lucru va fi nesustenabil”, declară un oficial, citat de Politico.

 

Unitățile responsabile cu distrugerea dronelor iraniene

 

În Ucraina, apărarea antirachetă nu există ca sistem separat. Sarcinile sale sunt îndeplinite de unități de apărare aeriană cu sisteme de rachete antiaeriene, care nu sunt pe deplin adaptate și integrate pentru a îndeplini sarcinile de apărare antirachetă. 

În distrugerea ”roiurilor” de Shahed-136 sunt implicate unități de rachete antiaeriene, avioane de luptă, tunuri antiaeriene autopropulsate, grupuri mobile de foc, tunuri antiaeriene, mitraliere de calibru mare, precum și alte arme.

„În prezent se studiază metode eficiente și mai puțin costisitoare de contramăsuri”, a declarat  Yuriy Ignat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Armate a Forțelor Aeriene al Ucrainei, în emisiunea telemaratonului de informare, citat de Unian. 

Acesta a mai explicat că, în prezent, sunt implicate în distrugerea dronelor inclusiv avioanele de luptă și sistemele de apărare cu rachete mari, lăsând să se înțeleagă că este nevoie ca echipamente de apărare adaptate dimensiunilor și capabilităților dronelor iraniene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel