Ucraina. Volodimir Zelenski se duce pe linia frontului conflictului cu separatiştii pro-ruşi

DefenseRomania Team |
Data publicării:

La o săptămână după învestitura sa, noul preşedinte Volodimir Zelenski s-a deplasat luni pe linia frontului conflictului cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei, aceasta fiind prima sa deplasare internă întreprinsă în calitate de şef al statului, a anunţat biroul prezidenţial de presă, transmite AFP.

Fostul actor de comedie în vârstă de 41 de ani "a examinat poziţiile militare ucrainene de la Stanîţea-Luhanska şi Şceastea" două localităţi din regiunea Lugansk, controlată în parte de separatişti, informează comunicatul preşedinţiei ucrainene.

,,Poziţiile cele mai apropiate ale adversarului se aflau la 400 de metri" se precizează în comunicarea oficială.

În imaginile date publicităţii de biroul de presă al preşedinţiei poate fi zărit preşedintele Zelenski în haine civile, cu cască militară de protecţie şi o vestă antiglonţ de culoare kaki, scrutând orizontul dintr-un adăpost sau mergând pe un câmp alături de un grup de soldaţi.

Conform sursei citate, în urma examinării condiţiilor de viaţă ale militarilor ucraineni, Zelenski a "evidenţiat necesitatea ca acestea să fie îmbunătăţite".

Zelenski a fost ales preşedinte al ţării în aprilie, obţinând 73% din sufragii cu un program ce promitea destructurarea sistemului şi reînnoirea elitelor politice.

El a fost criticat în timpul campaniei electorale pentru programul politic "subţire", adversarii săi punând sub semnul îndoielii în special capacitatea sa de a conduce o ţară ce se confruntă cu un război care în cinci ani a făcut 13.000 de morţi.

Zelenski şi-a declarat disponibilitatea de a negocia cu Kremlinul, dar intenţia sa este aceea de a readuce teritoriile separatiste sub controlul guvernului de la Kiev, fără a le acorda un statut special. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel