Ucraina va recupera Bakhmutul și încă două orașe în actuala campanie de contraofensivă – Zelenski

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Ukrainian Army. Photo credit: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Ukrainian Army. Photo credit: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Forțele Armate Ucrainene au un „plan foarte cuprinzător”, a declarat președintele Ucrainei. Volodimir Zelenski a promis că militarii ucraineni vor elibera orașul Bakhmut și alte două orașe cheie ucrainene de sub ocupația rusă. Acest lucru a fost declarat într-o conversație cu un grup restrâns de jurnaliști americani, au relatat CNN și USA Today.

„Vom elibera Bakhmut”, a spus Zelenski. Președintele a adăugat că alte două orașe ar putea fi recuperate, fără să precizeze însă care vor fi acestea. "Cred că vom elibera încă două orașe. Nu vă spun ce orașe, îmi pare rău. Avem un plan. Un plan foarte, foarte cuprinzător", a adăugat Zelenski.

Orașul Tokmak, din regiunea Zaporojie, ar putea fi unul dintre cele două la care se referă președintele Zelenski.

Vineri, generalul ucrainean Oleksandr Tarnavsky, comandantul Grupului operativ-strategic ”Tavria” a declarat pentru CNN că „Tokmak este obiectivul minim. Obiectivul general este să ajungem la granițele noastre de stat.”

Comentând modul în care sezonul rece va afecta desfășurarea evenimentelor de pe front, președintele a subliniat că trupele ucrainene au câștigat, anul trecut, experiență în desfășurarea operațiilor în astfel de condiții, iar luptele nu se va opri nici pe timp iarna.

"Nu ne putem opri pentru iarnă. Eu răspund: vom face totul pentru a nu ne opri în zilele grele de toamnă și în cele de iarnă cu vreme rea", a spus președintele.

Zelenski a făcut declarațiile pe timpul recentei sale vizite în Statele Unite, unde s-a adresat Adunării Generale a ONU și a discutat cu președintele Biden, congresmeni americani și ofițeri de vârf de la Pentagon. De asemenea, a ținut un discurs în fața membrilor comunității ucrainene la care au fost prezenți și procurorul general Merrick Garland, Nancy Pelosi - fostul președinte al Camerei, precum și senatorul Lindsey Graham.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel