Ucraina va primi încă patru sisteme radare TRML-4D de la compania germană Diehl Defense

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
TRML-4D
TRML-4D

Compania germană de apărare HENSOLDT va furniza încă patru radare TRML-4D produse de Diehl Defence pentru Forțele Armate Ucrainene. Radarele sunt proiectate pentru sistemele ucrainene de apărare antiaeriană IRIS-T SLM.

Comanda plasata către compania germană Diehl Defence se ridica la câteva zeci de milioane de dolari, iar radarele TRML-4D urmează să fie livrate în 2024.

Anterior, compania germană Hensoldt a primit o comandă pentru furnizarea de radare TRML-4D pentru Forțele Armate ale Ucrainei. Aceste radare sunt utilizate în principal că parte a sistemelor de apărare aeriană cu rază medie de acțiune IRIS-T SLM.

Potrivit contractului în valoare de peste 100 de milioane de euro, Ucraina va primi șase TRML-4D, adică aproximativ 16,6 milioane per radar, după cum reiese din declarația oficială  de acum o lună de zile a Hensoldt .

,,Această nouă comandă este rezultatul rezultatelor excelente pe care le-am primit din partea Ucrainei. Suntem mândri să contribuim la consolidarea în continuare a capacităților de apărare ale Ucrainei. Aceste radare protejează vieți", a declarat Thomas Müller, CEO al HENSOLDT.

TRML-4D utilizează cea mai recentă tehnologie radar digitală. Acesta este capabil să detecteze, să urmărească și să clasifice diferite tipuri de ținte aeriene. Sistemul funcționează foarte bine cânt trebuie să detecteze ținte de dimensiuni mici și rachete de croazieră, precum și cu aeronave și elicoptere care zboară la altitudini joase.

Radarul asigură detectarea și urmărirea rapidă a aproximativ 1.500 de ținte pe o rază de până la 250 km. TRML-4D este cea mai recentă versiune a familiei TRML de radare în bandă C cu rază medie de acțiune, dezvoltată de Hensoldt în 2018.

Sistemul radar TRML-4D nu este o noutate pentru Forțele Armate ale Ucrainei - până în prezent, armata ucraineană are patru dintre ele în dotare, primul a fost livrat în octombrie 2022. La începutul acestui an, Bloomberg a remarcat eficiența ridicată a sistemului IRIS-T, care a ajutat Ucraina să intercepteze mai mult de 90% din amenințările aeriene cu ajutorul radarului TRML-4D.

Acum, Ucraina are deja două sisteme IRIS-T, iar Germania intenționează să furnizeze și mai multe. Noul mare pachet de ajutor militar recent anunțat de Germania include patru sisteme IRIS-T suplimentare, iar alte două erau deja în proces de producție. Astfel, Ucraina ar trebui să aibă opt sisteme IRIS-T operaţionale în următorii ani.

Fără îndoială, va avea nevoie de mai multe radare, așa că, între timp, Hensoldt produce mai multe TRML-4D. Cu acest nou contract inclus, Ucraina se așteaptă la 12 radare TRML-4D în total, toate promise a fi livrate până la sfârșitul acestui an.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel