Ucraina va participa la summitul NATO, în pofida opoziției Ungariei

Cristian Soare / 09 iul 2018 / 11:55
Vadym Prystaiko
Vadym Prystaiko

Ucraina a reușit să ocolească blocarea paticiparii la summitului NATO, în ciuda rezistenței venite din partea Ungariei, iar întâlnirea va avea la Bruxelles într-un format la care va lua parte şi Georgia.

Vadym Prystaiko, șeful delegației ucrainene la Alianța Nord-Atlantică, a declarat că Ucraina va participa la reuniunea NATO de la Bruxelles din 11-12 iulie 2018, în ciuda tuturor presiunilor si piedicilor venite din partea Ungariei.

 Ucraina a reușit să ocolească blocarea participării la summitului NATO, în ciuda rezistenței venite din partea Ungariei, iar întâlnirea va avea la Bruxelles într-un format la care va lua parte şi Georgia.

 "Prin interacțiunea noastră cu NATO am reușit să depășim blocajul stabilit de Ungaria. Opțiunea care a fost stabilită este un summit comun cu Georgia la exact 10 ani de la Summit-ul de la București, unde Ucrainei și Georgiei li sa promis că vor deveni state membre NATO "a declarat Prystaio, potrivit unian.info.

 Potrivit ambasadorului, părțile vor discuta despre progresele înregistrate de Ucraina și Georgia în perioada menționată, ce altceva trebuie făcut și ce ajutor ar putea oferi Alianței ambelor țări.

 Ungaria a blocat întâlnirile în cadrul cooperării Ucrainei cu UE și NATO din cauza legii educației adoptate de Kiev, care a intrat în vigoare la 28 septembrie 2017. Budapesta a considerat lege ca fiind o încălcare a drepturilor minorităţii maghiare privind învățământul obligatoriu în limba de stat.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy