Ucraina va organiza exerciţii militare în acelaşi timp cu manevrele preconizate de Rusia în Caucaz

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ucraina a anunţat vineri că va organiza exerciţii militare, cărora speră că li se vor alătura şi parteneri NATO, ca răspuns la aplicaţiile Rusiei planificate în Caucaz şi ca o asigurare împotriva oricărei escaladări a tensiunilor care ar putea urma la graniţa sa de est, informează Reuters.

Ţinând cont de acumularea de trupe ruse în apropierea graniţelor cu Ucraina sub pretextul desfăşurării exerciţiilor "Caucaz-2020", armata ucraineană a planificat, de asemenea, exerciţii mixte de stat major şi strategice denumite "Eforturi comune 2020', a declarat ministrul apărării ucrainean Andrii Taran, vineri, în parlamentul de la Kiev, potrivit Unian.

Andrii Taran a afirmat că exerciţiile vor avea loc în septembrie în sudul Ucrainei şi vor include, de asemenea, tiruri antiaeriene. Relaţiile între Moscova şi Kiev s-au tensionat în 2014, când Rusia a anexat peninsula Crimeea şi a susţinut o insurgenţă separatistă în estul Ucrainei, care rămâne activă.

Confruntările între trupele ucrainene şi rebelii separatişti sprijiniţi de Rusia s-au soldat din 2014 şi până în prezent cu peste 13.000 de morţi, în pofida declarării unei încetări a focului în 2015. "Acest răspuns asimetric va arăta că forţele armate ucrainene sunt pregătite să dea o ripostă demnă oricărei tentative a Federaţiei Ruse de a exacerba situaţia sau de a declanşa ostilităţi la scară largă", a spus Taran. Kievul, a spus el, va invita ţările NATO să se alăture acestor exerciţii.

Citește și:  General ucrainean: Rusia şi-a consolidat prezenţa militară cu 1.100 de tancuri şi 2.600 de vehicule blindate în apropierea graniței cu Ucraina

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel