Ucraina va organiza exerciţii militare în acelaşi timp cu manevrele preconizate de Rusia în Caucaz

Eduard Pascu / 17 iul 2020 / 13:51

Ucraina a anunţat vineri că va organiza exerciţii militare, cărora speră că li se vor alătura şi parteneri NATO, ca răspuns la aplicaţiile Rusiei planificate în Caucaz şi ca o asigurare împotriva oricărei escaladări a tensiunilor care ar putea urma la graniţa sa de est, informează Reuters.

Ţinând cont de acumularea de trupe ruse în apropierea graniţelor cu Ucraina sub pretextul desfăşurării exerciţiilor "Caucaz-2020", armata ucraineană a planificat, de asemenea, exerciţii mixte de stat major şi strategice denumite "Eforturi comune 2020', a declarat ministrul apărării ucrainean Andrii Taran, vineri, în parlamentul de la Kiev, potrivit Unian.

Andrii Taran a afirmat că exerciţiile vor avea loc în septembrie în sudul Ucrainei şi vor include, de asemenea, tiruri antiaeriene. Relaţiile între Moscova şi Kiev s-au tensionat în 2014, când Rusia a anexat peninsula Crimeea şi a susţinut o insurgenţă separatistă în estul Ucrainei, care rămâne activă.

Confruntările între trupele ucrainene şi rebelii separatişti sprijiniţi de Rusia s-au soldat din 2014 şi până în prezent cu peste 13.000 de morţi, în pofida declarării unei încetări a focului în 2015. "Acest răspuns asimetric va arăta că forţele armate ucrainene sunt pregătite să dea o ripostă demnă oricărei tentative a Federaţiei Ruse de a exacerba situaţia sau de a declanşa ostilităţi la scară largă", a spus Taran. Kievul, a spus el, va invita ţările NATO să se alăture acestor exerciţii.

Citește și:  General ucrainean: Rusia şi-a consolidat prezenţa militară cu 1.100 de tancuri şi 2.600 de vehicule blindate în apropierea graniței cu Ucraina

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy