Petro Poroshenko: Ucraina va depune cererea de aderare la Uniunea Europeană

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ucraina va depune cererea de aderare la Uniunea Europeană până în 2024. Anunţul a fost făcut de Petro Poroşenko la evenimentul de lansare în campania prezidenţială, potrivit Interfax și Ukrinform.

,,Până în 2024 vom depune cererea de aderare la UE și nu există nicio îndoială că vom primi și vom începe să punem în aplicare Planul de acțiune privind aderarea la NATO", a spus preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

La un alt eveniment desfăşurat la Kiev, Poroşenko a subliniat că numai aderarea deplină la UE și NATO poate garanta independenţa şi securitatea Ucrainei.

Totodată, şeful statului vecin a mai spus că cere votul cetăţenilor pentru a face ireversibil parcursul de integrare euro-atlantică şi pentru a garanta integritatea teritorială a Ucrainei.

Până acum au fost înregistraţi 23 de candidaţi la alegerile prezidenţiale din Ucraina, printre care şi fostul premier Iulia Timoşenko şi actorul Vladimir Zelinski.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel