Ucraina utilizează cea mai mare aeronavă din lume pentru a transporat echipamente medicale (Video)

Cel mai mare avion de transport din lume a adus joi peste 10 tone de material medical în Ucraina din China, ceea ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a descris ca fiind cea mai mare încărcătură după volum din istorie într-un avion, potrivit Reuters.

Avionul Antonov-225 Mriya, de concepţie ucraineană, este în general utilizat penru transportul de încărcături mari şi grele pentru industrie. Dar joi un astfel de aparat a adus 12 milioane de măşti, 260.000 de ochelari de protecţie şi 100.000 combinezoane pentru protecţia medicilor ucraineni care tratează pacienţii bolnavi cu COVID-19.



"Este un record pentru volumul de marfă transportat cu un avion, care poate fi inclus în Cartea Recordurilor", a declarat Zelenski presei, după aterizarea aeronavei Antonov-225 Mriya. 

Zelenski a spus că mai multe zboruri suplimentare similare sunt prevăzute în viitorul apropiat.

China a oferit asistenţă de mare anvergură ţărilor din Europa de Est în lupta cu noul coronavirus, ca parte a unei ofensive diplomatice în regiune

Guvernul ucrainean a prelungit măsurile de izolare la domiciliu până la 11 mai, intenţionând o relaxare a restricţiilor dacă numărul cazurilor de contaminare se diminuează, a declarat miercuri premierul Denis Şmîhal, citat de Xinhua.

Şmîhal a declarat că executivul ucrainean a adoptat amendamente la actul legislativ care impune măsurile de carantină. Potrivit acestui proiect de lege, măsurile vor fi prelungite de la 24 aprilie până la 11 mai 2020.

"Ne-am bazat în decizia noastră pe o simulare făcută de Academia de Ştiinţe a Ucrainei şi pe date ale Ministerului Sănătăţii, care indică faptul că vârful (epidemiei de coronavirus) s-ar putea produce la începutul lunii mai", a indicat Şmîhal pe reţelele de socializare.

El a subliniat că guvernul său are un plan clar de ieşire din carantină, care constă din cinci etape, ce vor fi puse în aplicare după îndeplinirea anumitor condiţii.

Ucraina a raportat până joi un total de 7.170 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 187 de decese, conform Ministerului Sănătăţii de la Kiev, citat de Xinhua. În ultimele 24 de ore, 578 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, în timp ce 505 de persoane s-au vindecat.

În prezent, 2.308 de pacienţi sunt spitalizaţi cu COVID-19, între care 103 copii şi 223 de cadre medicale. Dintre aceştia, 100 de persoane, inclusiv un copil, sunt ventilaţi mecanic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel