Ucraina spune că nici folosirea armei nucleare de către Rusia nu ar rupe rezistența și cere o poziție globală unită după declarațiile Franței

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Ambasadorul Ucrainei în State a subliniat importanţa descurajării nucleare, după comentariile preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, care a afirmat că nu se angajează să riposteze cu un atac, dacă Rusia va folosi o armă nucleară.

 "În privinţa răspunsului global, acesta trebuie să fie foarte aspru ... aceasta este, în mod clar, o linie roşie", a declarat ambasadoarea Ucrainei în SUA, Oksana Markarova, potrivit Rador.

"Pe aceasta este construită întreaga infrastructură de securitate europeană şi globală". "Sper că toată lumea înţelege acest lucru", a adăugat Markarova. Ambasadoarea ucraineană a insistat că nici măcar o armă nucleară nu va reduce voinţa poporului ucrainean de a-şi apăra patria.

"Noi în Ucraina rezistăm şi nu vom ceda, indiferent de ce va folosi Federaţia Rusă împotriva noastră", a spus ambasadoarea. "Cred că am dovedit acest lucru. De la rachete, la atrocităţi, la orice vor încerca ei să facă în Ucraina, nu ne vor frânge voinţa. Aşadar că nu are rost ca Federaţia Rusă să folosească orice altceva, pentru că nu ne va opri de la a ne apăra casele."

Totodată, Markarova a reiterat apelul Ucrainei pentru mai multe sisteme de apărare aeriană din partea SUA, pentru a contracara raidurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei, adăugând că ţara "se bazează" pe întăriri suplimentare din partea SUA.

Amintim că în cursul săptămânii trecute Emmanuel Macron a dat de înțeles că Franța nu va riposta nuclear în cazul în care Federația Rusă va apăsa butonul roșu și ar lansa un atac nuclear în Ucraina.

„Doctrina noastră se bazează pe interesele fundamentale ale Franței iar acestea sunt definite în mod clar și nu ar fi deloc afectate în mod direct dacă, de exeplu, ar avea loc un atac nuclear balistic în Ucraina”, spunea Macron.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel