Ucraina și NATO desfășoară manevre la Odesa împotriva războiului hibrid rus la Marea Neagră

Tudor Curtifan / 14 sep 2021 / 18:12
Sursă foto: US Department of Defense
Sursă foto: US Department of Defense

Ucraina şi Alianţa Nord-Atlantică desfăşoară la Odesa exerciţii sub codul 'Rezistenţă inviolabilă' cu scopul exersării măsurilor de contracarare a ameninţărilor hibride provenite dinspre Rusia împotriva infrastructurii critice din regiunea Mării Negre, a comunicat marţi Consiliul pentru Securitate Naţională şi Apărare din Ucraina (SNBO), relatează agenţiile de presă EFE şi Ukr.net.

'Exerciţiile sunt coordonate de cabinetul de miniştri al Ucrainei în cooperare cu Centrul NATO pentru securitate energetică şi cu sprijinul United States Naval Academy în cadrul Platformei Ucraina-NATO pentru un schimb de experienţă în lupta împotriva războiului hibrid', se menţionează în comunicatul SNBO.

Exerciţiile sunt programate să dureze până la 17 septembrie.

Aceste manevre, subliniază SNBO, au loc în conformitate cu acordul agreat în 2019 de miniştrii de externe din ţările membre NATO în vederea sprijinirii Ucrainei în lupta împotriva ameninţărilor hibride din partea Rusiei în regiunea Mării Negre.

Obiectivul exerciţiilor, potrivit textului, vizează 'fiabilitatea sistemului de stat ucrainean în domeniul combaterii ameninţărilor hibride şi a reacţiei sale la crize prin consolidarea cooperării dintre instituţiile militar-civile'.

'La aceste exerciţii vor participa organisme din sectorul securităţii şi apărării din Ucraina, instituţii responsabile de coordonarea controlului în situaţii de criză, precum şi operatori ai sistemului energetic şi alte infrastructuri critice', a adăugat SNBO. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy