Ucraina și Marea Britanie și-au exprimat îngrijorarea față de acțiunile militare ale Rusiei de la granița cu Ucraina

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Rusia - Facebook
Foto: Ministerul Apărării din Rusia - Facebook

Ucraina şi Marea Britanie îşi exprimă îngrijorarea faţă de consolidarea militară şi activitatea Rusiei în apropierea graniţei ucrainene, menţionează miniştrii apărării din cele două ţări, Aleksei Reznikov, respectiv Ben Wallace, într-o declaraţie comună dată publicităţii miercuri, cu ocazia vizitei unei delegaţii britanice la Kiev, potrivit agenţiei de presă Interfax-Ukraina, care citează un comunicat al Ministerului ucrainean al Apărării, scrie Agerpres.

"Guvernele noastre nu au nicio dorinţă de a fi adversare sau de a căuta în vreun fel să încercuiască strategic sau să submineze Federaţia Rusă. Suntem îngrijoraţi de consolidarea militară şi de activitatea Rusiei în jurul frontierelor Ucrainei", se menţionează în declaraţia celor doi miniştri, care îşi exprimă ataşamentul pentru respectarea integrităţii teritoriale a Ucrainei, potrivit Reuters.

Ucraina şi ţările membre NATO şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu noile mişcări de trupe ruseşti în apropiere de frontiera ucraineană. Moscova, la rândul său, a acuzat Ucraina, SUA şi pe aliaţii lor de comportament destabilizator, inclusiv în Marea Neagră.

Ucraina şi Marea Britanie sunt parteneri strategici în domeniul securităţii şi apărării, a menţionat cu această ocazie Ministerul Apărării de la Kiev.

O delegaţie britanică în frunte cu ministrul apărării Ben Wallace a sosit marţi într-o vizită de lucru la Kiev, a informat agenţia de presă ucraineană Ukrinform. Ministrul britanic al apărării a fost primit marţi seara de preşedintele Volodimir Zelenski cu care a abordat proiecte privind dezvoltarea forţelor navale ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel