Ucraina se joacă cu nervii rușilor: Toate navele scufundate până acum sunt etape premergătoare unei operațiuni majore în Crimeea

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele speciale ucrainene, misiune în Crimeea ocupată ilegal de ruși
Forțele speciale ucrainene, misiune în Crimeea ocupată ilegal de ruși

Kiril Budanov, șeful Direcției Principale de Informații (GUR) - serviciul de informații militar al Ucrainei - mută în războiul psihologic și anunță că Ucraina pregătește ceva major în Crimeea ocupată temporar.

În ciuda faptului că pe front situația pentru Ucraina e dificilă, rușii fiind în ofensivă pe cinci direcții și în ciuda faptului că se confruntă cu o lipsă majoră de muniție și cu blocaje în ceea ce privește asistența militară din Occident, forțele armate ale Ucrainei reușesc să țină departe Flota Rusă a Mării Negre.

Și o fac fără ca Ucraina să dețină capacități majore ale forțelor navale.

De la începutul invaziei Rusia a pierdut numeroase nave.  De departe cea mai importantă a fost crucișătorul Moskva, nava amiral a Flotei ruse. Rușii au mai pierdut și navele de desant Saratov, Olenegorsk Gorniak, Minsk sau Novocherkassk. Au mai fost scufundate și nave de patrulare ca Ivanovets, precum și fregata Askold. Ucrainenii au mai lovit și submarinul Rostov pe Don.

Toate acestea au făcut ca rușii să se retragă de pe mare la Novorossiysk. Așa cum anunța și publicația noastră azi, amiralul Nikolai Evmenov, comandantul Marinei ruse, a fost demis.

 

Budanov se joacă cu nervii rușilor. Ucrainenii spun că scufundarea navelor ruse e doar o etapă premergătoare unei operațiuni majore în Crimeea ocupată

 

2. Nava rusă ... (gru-ucraina-scufundare-nava-rusa-ivanovets-01_53766600.jpg)

Nava rusă de patrulare Ivanovets, scufundată de GUR ucrainean

Kiril Budanov, șeful Direcției Principale de Informații (GUR), citat de agenția ucraineană Unian, a anunțat că se pregătește ceva major în Crimeea ocupată temporar.

„Toate acestea (n.r. - lovirea navelor ruse) sunt etape pregătitoare pentru o operațiune serioasă în Crimeea. (...) E în plus și un mesaj de încurajare pentru populația care trăiește de 10 ani sub ocupație rusă. Mulți dintre ei cred că i-am uitat”, a precizat Budanov.

El a adăugat că forțele speciale ucrainene acționează intens pe teritoriul Crimeei ocupate iar „inamicul nu va stăpâni niciodată Marea Neagră”.

„Încercăm să înțelegem cum să manevrăm, din ce unghi să intrăm și prin ce parte (n.r. - intrarea în Crimeea). Evaluăm o mulțime de factori înainte de a ataca”, a conchis Budanov.

Declarațiile șefului serviciului de informații militare a Ucrainei trebuie privite și din perspectiva războiului psihologic și hibrid care se desfășoară concomitent cu invazia la scară largă a Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel