Ucraina doreşte să cumpere sisteme de apărare aeriană din SUA

S.I. Catalin |
Data publicării:
THAAD
THAAD

Ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Valeriy Chaly, declară că Ucraina a înaintat oficial către Statele Unite o solicitare prin care îşi exprimă interesul pentru cumpărarea de sisteme de apărare aeriană.

Potrivit ambasadorului, armata are nevoie de cel puțin trei sisteme de apărare aeriană. Costul fiecăruia este de aproximativ 750 de milioane de dolari, astfel încât suma totală a posibilei tranzacții va depăși 2 miliarde de dolari, scrie săptămânalul Novoe Vremya, citat de UNIAN.

"În opinia mea, nevoile noastre pentru perioada următoare acoperă zona maritimă, spațiul aerian. Acesta este un lucru fără de care pur și simplu nu putem asigura apărarea țării", a precizat ambasadorul.

Ambasadorul nu a precizat la ce fel de sistem de apărare se face referire în solicitare, dar pe paza informaţiilor putem să bănuim că ar putea fi vorba despre sistemul de apărare antiracheta THAAD, deoarece fiecare unitate THAAD costă mai mult de 750 milioane de dolari.

O baterie completă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) de apărare produsă de Lockheed Martin ar costa aproximativ 800 milioane de dolari.

Valeriy Chaly a mai spus că Ucraina, pe lângă sistemele de apărare aeriană, are nevoie de drone, radare anti-baterie (sistem radar care detectează proiectile de artilerie) și sisteme anti-lunetist (sisteme care ajută forțele terestre să localizeze lunetistii inamic, dar şi determinarea automată a locului, coordonatelor și distanței față de lunetiști).

Potrivit acestuia, o cerere de achiziționare a unor astfel de echipamente militare a fost exprimată la un nivel foarte înalt.

În special, președintele ucrainean Petro Poroșenko a menționat acest lucru atunci când sa întâlnit cu președintele american Donald Trump și cu consilierul pentru securitatea națională, John Bolton.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel