Ucraina: Rezerviștii au fost convocați după introducerea legii marțiale

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Legea marțială a fost introdusă în zece regiuni din Ucraina, urmând ca de astăzi începe chemarea rezerviștilor.

Potrivit UNIAN, începând de azi va începe chemarea rezerviștilor aflați în planul de mobilizare, dar și al persoanelor care au datoria să efectueze stagiul militar. Astfel, rezerviștii vor fi chemați la datorie pentru o perioadă de 15 zile pentru unitățile de comandă și 20 de zile pentru centrele de instruire, mai scrie sursa citată care anunță că procesul ar trebui să se finalizeze înainte de sărbătorile de Anul Nou.

Amintim că preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a promulgat săptămâna trecută Actul asupra legii marţiale în Ucraina, pe fondul escaladării tensiunilor cu Rusia, anunțul fiind făcut de purtătorul său de cuvânt. 

Legea marţială a fost introdusă pentru 30 de zile în zece regiuni de frontieră şi cu ieşire la coasta Mării Negre şi Mării Azov, ca urmare a unui incident armat care a avut loc între Ucraina şi Rusia în largul Peninsulei Crimeea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel