Ucraina recunoaște că forțele ruse de ocupație au avansat în Bahmut, folosind tactica pământului pârjolit aplicată în Siria

Darius Muresan |
Data publicării:
Soldat ucrainean la Bahmut / Foto: Forțele Terestre ale Ucrainei
Soldat ucrainean la Bahmut / Foto: Forțele Terestre ale Ucrainei

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a recunoscut miercuri că trupele ruse au reuşit înaintări în oraşul Bahmut din estul Ucrainei, dar le-a atribuit tacticilor pământului pârjolit folosite deja în Siria de armata rusă, care acum le aplică din nou în oraşul ucrainean, relatează agenţia Agerpres, care citează EFE şi postul CNN.

"Inamicul şi-a mobilizat toate eforturile pentru a-l lua sub control. Şi-au concentrat acolo nu doar cele mai profesioniste unităţi, Wagner, forţe speciale, trupe de asalt aeropurtate, dar trimit de asemenea arme şi echipamente", a spus responsabila ucraineană la postul public de televiziune.

"Ei nu ne pot confrunta în lupte de stradă pentru că le pierd, aşa că au recurs la tacticile lor siriene dovedite şi acum şterg de pe faţa pământului clădiri. Într-o asemenea situaţie, poziţiile sunt foarte greu de ţinut. De fapt, sunt imposibil de ţinut", a explicat Hanna Maliar.

Ea a susţinut în acelaşi timp că trupele ruse "suferă acolo pierderi uriaşe", în timp ce trupele ucrainene au "pierderi minime".

Responsabila ucraineană a mai vorbit despre contraatacuri pe care armata ucraineană le-a lansat în zone precum Bahmut, Mariinka, Avdiivka şi Liman, toate în estul Ucrainei, şi a indicat că aceste acţiuni trebuie să fie privite ca o parte a contraofensivei prin care Ucraina speră să recupereze în săptămânile sau lunile următoare teritoriile ocupate de Rusia.

De partea sa, Moscova afirmă că trupele aeropurtate ruse au blocat oraşul Bahmut dinspre nord şi sud, în timp ce gruparea Wagner a mai înaintat în interiorul oraşului, unde a "eliberat" încă trei grupuri de clădiri în părţile de nord-vest, centru şi sud-vest ale oraşului.

În acest timp, un purtător de cuvânt militar ucrainean a acuzat Moscova de "provocare", după ce gruparea Wagner a susţinut că trupe ucrainene în retragere au aruncat în aer patru clădiri din Bahmut şi ar fi ucis astfel 20 de civil

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel