Ucraina rămâne în continuare prioritară pentru Pentagon: Prima conversație dintre generalii Brown și Zalujnîi

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: US Department of Defense
Sursă foto: US Department of Defense

Deși situația din Israel necesită o atenție deosebită din partea liderilor militari americani, recenta intensificare a atacurilor rusești în Donbas solicită Pentagonul în aceeași măsură datorită unei posibile ruperi a frontului.

Președintele Statului Major Comun al Forțelor Armate americane, generalul Brown, a purtat prima conversație telefonică cu comandantul-șef al Forțelor Armate ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi.

Oficialul ucrainean a prezentat în această dimineață pe Telegram câteva dintre problemele discutate.

„În primul rând, l-am informat pe colegul meu în detaliu despre starea actuală a lucrurilor, situația operațională de pe front, pașii noștri în apărare și ofensivă. Am informat despre intensificarea acțiunilor inamicului în anumite direcții și planurile lui probabile”, a spus Zalujnîi.

Au fost abordate și nevoile urgente în echipamente și muniții ale armatei ucrainene.

„Am discutat cu generalul Brown și despre nevoile urgente ale Forțelor Armate ale Ucrainei - acestea sunt echipamente de apărare antiaeriană, sisteme de artilerie și obuze. Am mulțumit pentru un alt pachet de ajutor militar, pe care SUA l-au anunțat cu o zi înainte”, se arată în mesaj.

Cei doi generali au abordat și subiectul privind „pregătirea militarilor ucraineni și refacerea unităților”.

La finalul discuțiilor, Brown l-a asigurat pe Zalujnîi despre continuarea sprijinului SUA și a cooperării în lupta împotriva agresiunii ruse.

În urmă cu două săptămâni, generalul Charles Brown a preluat oficial de la generalul Mark Milley, funcția de președinte al Statului Major Comun al Forțelor Armate ale SUA.

Pe 11 octombrie, la Bruxelles, secretarul Apărării Statelor Unite, Lloyd J. Austin, cu ocazia celei de-a 16-a reuniuni a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, a anunțat un pachet de asistență de securitate pentru Ucraina, evaluat la 200 de milioane de dolari. Pachetul include rachete AIM-9 pentru un nou sistem de apărare antiaeriană care va fi livrat în curând Ucrainei, precum și proiectile pentru artilerie și MLRS, muniție aeriană de precizie, arme antitanc și echipamente pentru a contracara dronele rusești.

Pe 10 octombrie, forțele ruse au declanșat pe flancul nordic și în zona de mijloc a frontului – în proximitatea nordică și vestică a orașului Donețk, atacuri de amploare cu blindate, sprijinite puternic cu artileria și aviația. Situația critică pare să fie la nord de Donețk, unde trupele ruse încearcă să încercuiască unitățile ucrainene din orașul Avdiivka. Pe 12 octombrie, intensitatea atacurilor rusești cu blindate în zona Avdiivka era deja una mai scăzută în urma pierderilor mari suferite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel