Ucraina: Putin dorește ca toți ucrainenii să aibă acces la cetățenie rusă

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia intenţionează să simplifice procedura de acordare a cetăţeniei ruse pentru toţi ucrainenii, nu doar pentru locuitorii din Lugansk şi Doneţk, a indicat sâmbătă preşedintele Vladimir Putin, într-o conferinţă de presă la Beijing.

'Ne gândim să acordăm cetăţenia într-o manieră simplificată tuturor cetăţenilor Ucrainei, nu doar rezidenţilor republicilor Lugansk şi Doneţk', a afirmat Putin, potrivit AFP, făcând referire la cele două republici separatiste din estul Ucrainei, nerecunoscute de comunitatea internaţională.

Moscova a simplificat miercuri acordarea cetăţeniei ruse locuitorilor din regiunile separatiste din Ucraina, o decizie denunţată de Kiev şi de mai multe state occidentale, care văd în ea o atingere adusă suveranităţii Ucrainei.

Joi, într-o conferinţă de presă după summitul de la Vladivostok cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, preşedintele rus a apărat această decizie.

'Este ciudat că această decizie provoacă reacţii negative. Polonia emite astfel de paşapoarte pentru polonezi, România pentru români, Ungaria pentru unguri. Cu ce sunt mai răi ruşii decât polonezii, românii sau ungurii?', s-a întrebat Putin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel