Ucraina pune în aplicare strategia pentru dezvoltarea unor sisteme de rachete antiaeriene cu rază medie de acțiune

Cristian Soare |
Data publicării:

Ministerul ucrainean al Apărării a hotărât punerea în aplicare a noi strategii pentru dezvoltarea unor arme şi sisteme de rachete antiaeriene pentru Forțele Armate Ucrainene.

Mass-media ucraineană precizează, citând un comunicat de presă, că la cererea Ministerului ucrainean al Apărării, companiile naţionale din industria apărării au finalizat cu succes mai multe proiecte preliminare ca parte a eforturilor lor de a crea un sistem de rachete antiaeriene cu rază medie de acțiune.

În comunicat de presă, emis de Ministerul ucrainean al Apărării, se precizează că tot ceea ce ţine de lansarea lucrărilor de cercetare și dezvoltare, dar și etapele de planificare financiară, sunt analizate şi discutate în acest moment. 

Din acest document reiese destul de clar că sisteme de rachete trebuie să dispună de capacitatea de a oferi suport forţelor terestre, dar mai ales să protejeze elementele de infrastructură critică ale armatei şi să poate intercepta avioane de luptă, elicoptere și UAV-uri inamice. 

De asemenea, sistemul trebuie să fie capabil să îndeplinească sarcini de apărare antirachetă – să intercepteze şi să doboare rachetele balistice.

 

Forțele Armate Ucrainene au mare nevoie de sistem moderne de rachete antiaeriene

 

Publicaţia Ukrinform precizează că Biroului de proiectare “Luch” şi Biroului de proiectare ’’Pivdenne’’ sunt implicate în proiectul derulat de Ministerul ucrainean al Apărării.

Aceste proiecte fac parte din programele militare cele mai importante pe care armata ucraineană la va derula în următorii ani, obiectivul fiind dezvoltarea tehnicii militare și a industriei naţionale de apărare.

La începutul acestui an, DefenseRomania a precizat, citând surse mass-media ucrainene că sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei nu depășesc raza de 55 km, ceea ce scotea în evidenţă lipsurile cu care armata ucraineană se confrunta la acest capitol, dar şi necesitatea derulării unor programe militare care să ducă la consolidarea în mod semnificativ a sistemului național de apărare antirachetă.

La momentul respectiv, un reprezentant al Ministerului ucrainean al Apărării din Ucraina a declarat sub protecția anonimatului ca Forțele Armate din Ucraina dețin în prezent 11 sisteme de rachete de apărare aeriană "Buk" și aproximativ 35 de sisteme de rachete de apărare aeriană S-300 în diferite variante, dar raza lor de acțiune nu depășește 55 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel