Ucraina produce deja ”o cantitate colosală” de rachete și artilerie de calibru NATO. Zelenski anunță trecerea la echipamente în stil occidental

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele Armatei ucrainene învață să utilizeze obuzierul autopropulsat AS90 de 155 mm, Marea Britanie
Forțele Armatei ucrainene învață să utilizeze obuzierul autopropulsat AS90 de 155 mm, Marea Britanie

Președintele Ucrainean a enumerat câteva dintre direcțiile în care se dizvoltă industria militară ucraineană.

Ucraina s-a văzut obligată să accelereze procesul de înzestrarea a armatei și de modernizare a tehnicii de luptă. Proiecte care probabil zăceau semi-abandonate sunt acum operaționalizate pe repede-înainte, iar președintele Zelenski a detaliat ce încearcă să facă țara sa.

”Suntem un tester, un pionier – în sensul bun al cuvântului – al începutului și utilizării multor tipuri de muniție”, a spus președintele.

Ucraina a reînviat deja liniile complexului industrial de apărare și produce o serie de echipamente în stil NATO. În plus, mai multe programe, inclusiv programe de rachete, au fost lansate la întreprinderile concernului de stat Ukroboronprom.

Zelenski a remarcat că Ucraina produce în prezent sistemele de rachete „Neptun”, „Stugna”, „Corsar”, iar volumul acestei producții este în creștere semnificativă.

"Pur și simplu numere colosale care sunt trimise pe front, de care e în permanență nevoie. (...) Nici nu vă puteți imagina câte construim", a spus președintele.

De asemenea, potrivit șefului statului, Ucraina a demarat producția de artilerie în stil NATO. 

„(Calibrul de 155 mm) nu a fost niciodată în Ucraina și nu ar fi trebuit să fie, dar am reușit să ajungem la o înțelegere. Avem artilerie internă, care este astăzi pe câmpul de luptă. Un obuzier de calibru 155 care nu a existat până acum. Acum avem producție, iar producția nu este un singur sistem, ci o producție amplă.

Președintele se referea probabil la 2S22 "Bohdana", un obuzier autopropulsat, de producție internă care, luna trecută, a intrat oficial în serviciul Forțelor Armate ale Ucrainei, fără teste suplimentare de stat, „conform unei proceduri simplificate”. Obuzierul 2S22 "Bohdana" a fost, totuși, testat în războiul din Ucraina încă de la începutul invaziei ruse.

Obuzierul 2S22 Bohdana al Ucrainei. Sursă foto: Wikipedia

Zelenski a adus în discuție și subiectul fabricilor occidentale de blindate. ”De exemplu, (vehiculul blindat suedez) CV90 - au vrut să fie public. Nu m-a deranjat, dar acum va trebui ascunsă fabrica. Depinde de parteneri când vom putea implementa aceste tehnologii în Ucraina. Vor fi multe astfel de tehnologii în țara noastră, sunt sigur de asta”, a spus președintele.

Președintele i a reamintit despre dezvoltarea producției unui număr mare de drone, care se dezvoltă, și a exprimat opinia că este nevoie de dezvoltarea nu numai a producției de stat, ci și a producției private.

Citește și: Armata ucraineană arde etapele: Obuzierul autopropulsat ”Bohdana” intră oficial în serviciul de luptă printr-o procedură simplificată

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel