Ucraina, proces intentat la CEDO împotriva Rusiei

S.I. Catalin / 08 ian 2019 / 08:44

Ucraina vrea ca CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) să condamne ca ilegală capturarea recentă de către Rusia a echipajelor mai multor nave maritime ucrainene, a declarat luni un oficial ucrainean de rang înalt.

Ucraina solicită ca "instanţa să recunoască încălcarea de către Federaţia Rusă a drepturilor a 24 de marinari ucraineni în timpul atacului ilegal", a declarat ministrul ucrainean adjunct al Justiţiei, Ivan Lishchyna, potrivit DPA.

Guvernul ucrainean a înaintat luni o acţiune pentru acest caz la CEDO, a precizat Ivan Lishchyna într-o postare pe contul său de Facebook.

Ucraina încearcă să obţină eliberarea imediată a marinarilor capturaţi. Autorităţile ruse susţin că marinarii au intrat ilegal în apele teritoriale ale Rusiei.

Pe 25 noiembrie, paza de coasta rusă a reținut trei nave ucrainene care încercau să treacă prin strâmtoarea Kerci. Potrivit autorităților ruse, echipajul a luat decizia ilegală de a intra în apele teritoriale ale Rusiei în largul coastei Crimeei. Ucraina, la rândul său, declară că, în conformitate cu actualul acord între Rusia și Ucraina, semnat în 2003, navele ucrainene au dreptul să se afle în apele teritoriale ale Rusiei în Marea Neagră.

24 marinari militari ucraineni au fost arestați și plasați într-un centru de detenție din Moscova. Aceștia sunt acuzați de încălcarea frontierei de stat a Rusiei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy