Ucraina primește primul simulator de zbor pentru avionul de luptă F-16 (Foto/Video): Tinerii piloţi ucraineni sunt îndemnaţi să-l testeze

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Un simulat de antrenament pentru avioane de luptă F-16 transmis Forțelor Aeriene Ucrainene de către Republica Cehă. Mai 2024. Captură foto dintr-un material video difuzat de Forțele Aeriene Ucrainene.
Un simulat de antrenament pentru avioane de luptă F-16 transmis Forțelor Aeriene Ucrainene de către Republica Cehă. Mai 2024. Captură foto dintr-un material video difuzat de Forțele Aeriene Ucrainene.

Cehia a livrat primul simulator de avion de luptă F-16 uneia dintre brigăzile de aviație tactică din Ucraina, iar modulul principal al acestuia este testat și pregătit pentru funcționare de către inginerii ucraineni, a precizat Comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, generalul Mikola Oleshchuk, într-un comunicat de presă publicat pe Telegram.

"Întoarcerea la viață": "Mulțumesc tuturor celor care ajută Ucraina să-și consolideze componenta aeronautică. Bineînțeles, în plus față de F-16 în sine, trebuie să creăm o ofertă atractivă în materie de echipamente de antrenament pentru tinerii noștri. Îi îndemn pe aliații noștri să se alăture acestei inițiative", a precizat Mikola Oleshchuk.

Forțele Aeriene Ucrainene explică faptul că acesta nu este un simplu simulator, ci un simulator complet cu o cabină de pilotaj F-16 reală.

Sistemul hidraulic va fi instalat în continuare, astfel încât pilotul să aibă parte de o experiență cât mai realistă în timpul zborurilor de antrenament.

,,Pilotul poate observa clar unde sunt amplasate comenzile, ce vede în timpul unui zbor, ce date sunt transmise", a declarat Oleksandr Diakiv, reprezentant al Comandamentului de Instruire al Forțelor Aeriene Ucrainene.

Pilotul poate folosi acest simulator pentru a memora locația comenzilor avionului de luptă, pentru a exersa aspectele legate de zbor și pentru a utiliza sistemele de armament.

Se preconizează că Ucraina va primi primele sale avioane de luptă F-16 în vara anului 2024, iar până atunci piloții își vor fi încheiat pregătirea pentru a le opera.

La începutul lunii martie 2024, a fost anunțat că două grupuri de piloți ucraineni urmau să fie instruiți pe F-16 în Danemarca și în Statele Unite.

După negocieri îndelungate, aliații Ucrainei au creat o coaliție aviatică, marcând un pas important în consolidarea capacităților de apărare ale Ucrainei împotriva agresiunii rusești.

Ucraina va primi avioane de luptă F-16 de la Olanda, Danemarca și alți parteneri. Piloții ucraineni urmează în prezent cursuri de pregătire pe F-16 în statele membre ale coaliției.

Se așteaptă ca primele F-16 să ajungă în Ucraina cu piloți și personal tehnic instruiți. Nu se știe încă când va primi Ucraina avioanele. Partenerii occidentali ai Ucrainei speră că acest lucru se va întâmpla în vara sau toamna acestui an.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel