Ucraina, primele clarificări în privința Canalului Bâstroe: Sunt lucrări de decolmatare. Am informat Administrația Fluvială a Dunării de Jos

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Vedete blindate ale Flotilei Fluviale. Sursa Foto: Navy.ro
Vedete blindate ale Flotilei Fluviale. Sursa Foto: Navy.ro

Ambasada Ucrainei la București a făcut primele clarificări și susține că lucrările sunt efectuate pentru a evita colmatarea și a asigura condițiile de navigație pe Canalul Bâstroe.

Ambasada Ucrainei face precizări în urma informațiilor apărute în spațiul public, conform cărora Ucraina a început lucrările de dragare pe Canalul Bâstroe pentru adâncirea șenalului navigabil.

  • „Pe fondul informațiilor vehiculate în mass-media din România cu privire la executarea de către partea ucraineană a lucrărilor de dragare operaționale pe Dunăre, considerăm necesar de a face următoarele precizări:

  • Toate lucrările de dragare pe Dunăre, desfășurate în prezent de către partea ucraineană, care sunt executate exclusiv în cadrul frontierei de stat a Ucrainei, sunt de natură operațională curentă și vizează exclusiv întreținerea căii navigabile, adică asigurarea siguranței navigației prin menținerea caracteristicilor tehnice actuale, precum și eliminarea consecințelor de colmatare naturală.

  • Lucrările operaționale de dragare pe șenalul maritim navigabil, ca urmare a colmatării naturale semnificative, se execută în mod permanent de mai mulți ani în zonele specificate și convenite, în conformitate cu normele legislației ucrainene, acordurile și convențiile internaționale.

  • În august 2022, partea ucraineană a informat Administrația Fluvială a Dunării de Jos (aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor n.r.) cu privire la lucrările planificate.

  • În cazul în care partea ucraineană va planifica implementarea proiectelor majore diferite de cele operaționale curente, partea română va fi informată în prealabil și va avea loc convenirea acestora în conformitate cu legislația în vigoare, acordurile și convențiile internaționale.

  • În condițiile războiului brutal în desfășurare a rusiei împotriva Ucrainei exprimăm recunoștința României pentru solidaritatea fermă cu poporul ucrainean si îndemnăm la avansarea responsabilă de informații publice pentru a nu prejudicia relațiilor bilaterale și pentru a nu alimenta propaganda rusă”,

se arată în mesajul ambasadei ucrainene.DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel