Ucraina: Poroșenko, urmărit penal pentru acte de trădare după incidentul din Azov

Tudor Curtifan / 22 mai 2019 / 09:34
Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko
Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko

Petro Poroșenko este vizat într-o anchetă penală în Ucraina privind un posibil act de trădare în timpul în care era președintele țării.

Biroul naţional de investigaţii al Ucrainei a deschis un dosar penal şi a demarat o anchetă privind posibila trădare de stat de către fostul preşedinte Petro Poroşenko în urma incidentului din Strâmtoarea Kerci, a anunţat, marţi, serviciul de presă al Biroului, care se ocupă de investigarea infracţiunilor înalților funcționari, potrivit RADOR.

 

Poroșeneko, urmărit penal pentru trădare după incidentul din Marea Azov

 

Surse din cadrul Biroului naţional de investigaţii al Ucrainei au subliniat că acest dosar a fost deschis în legătură cu evenimentele din 25 noiembrie anul trecut, când trei nave aparţinând Forţelor Maritime Militare ale Ucrainei au încălcat regulile de trecere a navelor militare prin apele teritoriale ale Rusiei la deplasarea din Marea Neagră în Marea Azov.

În noiembrie anul trecut trei nave ucrainene au fost confiscate în strâmtoarea Kerci, dintre peninsula ucraineană Crimeea anexată de către Moscova şi Rusia, care controlează accesul în Marea Azov, unde se află porturi ruseşti şi ucrainene.

Moscova a afirmat că navele au intrat în apele ruseşti în timp ce încercau să treacă prin strâmtoare fără să notifice în prealabil, ignorând ordinele de a opri. Mai mulți marinari ucrainieni au fost arestați de Rusia. Kievul susţine la rândul său că navele nu aveau nevoie de permisul ruşilor pentru a trece prin strâmtoare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy